tiistai 22. lokakuuta 2013

-

Eli tässä on pari kuvaa tänhetkisestä tilanteesta. Saan järkkärin käyttöön vähän myöhemmin, nää kuvat on otettu kännykällä. Sori huonosta laadusta!

  



Joo ihan kauheeltahan toi näyttää. Nyt se on pahentunut tässä kun oon kuukauden tota Roaccutania syönyt. Varsinkin just poskiin levinnyt. Mutta eiköhän se tästä! Netistä oon lueskellut että alkuun monella tulee pahenemisvaihe, joka kestää parisen viikkoa. Mulla tänä sunnuntaina tulee kuukausi Roaa täyteen. Toivon että alkaisi pian vaikuttamaan. 
 Oon mun pienen elämän aikana kokeillut kaikkea mahdollista... Niistä kaupan mömmöistä antibiotteihin ja kosmetologikäynteihin, mutta mistään ei ole ollut pysyvää apua eikä niinkään hetkellistäkään. Viimeisin ostos ennen Roaa oli Basiron- geeli. Se tuntui auttavan jonkun verran, mutta sitten halusin jotain varmempaa ja pysyvämpää apua. Nyt Roan aikana en voi sitä käyttää, koska iho kuivuu muutenkin ihan hirveesti. 
Eli nyt listaan mun sivuvaikutukset Roaccutanin käytöstä:

Huulet kuivuvat

Naaman iho kuivuu eikä rasvotu enää ollenkaan

Hiukset ei rasvotu! Mikä onkin tosi kiva kun ei tartte pestä kun ehkä kolmesti viikossa

Silmät kuivuu ja tuntuu kun olisi roskia silmissä


Mun annostus oli ekana viikkona se 10mg yksi tabletti päivässä. Toisella viikolla oli kaksi 10mg tablettia ja seuraavalla viikolla kolme. Nyt syön vielä kolme päivässä, mutta lääkäri sanoi että voi nostaa neljään jos ei vaikutuksia tunnu näkyvän.
Toivon ettette järkyttyneet liikaa :-) Ois tosi kiva, jos tänne eksyis kiinnostuneita lukijoita! Kommentoikaa mitä ikinä kysyttävää tulee, tai jos jokin miellyttää tai ei miellytä!
:-)



8 kommenttia:

  1. Kivaa seurata tallasta ihoblogia :) itte oon nytten vuoden verran syony Diane Novaa, kayttany Dalacin-emulsio- ja Skinorenvoidetta. On kylla auttanu huomattavasti. Oli just semmonen iho ettei ilman meikkia kylla juurikaan viittiny menna mihinkaan ja oli kiusallisia hetkia uimahallissa kun piti pyyhkia meikkivoide. Nytten on parempi tilanne ja parempaan suuntaan menossa :)

    Oon nytten vaihtarina Ecuadorissa ja taa ilmasto on auttanu paljon. Suomessa varsinkin talvisin tuppaa kuivumaan iho ihan hirveesti, ainakin mulla. Tsemppia ihon kanssa, kylla se siita ajan ja karsivallisyyden kanssa varmasti paranee! :)

    VastaaPoista
  2. Joo kiva että kiinnostaa! :) Mullekkin mietittiin aluksi e-pillereitä, mutta aurallisen migreenin takia en pystynyt niitä aloittamaan... Ja joo, ei ole kiva mennä minnekkään ilman meikkivoidetta, tulee niin jotenkin haavoittuvainen olo.
    Hyvä että menee parempaan suuntaan! :)

    VastaaPoista
  3. Hellurei!

    Jään kyllä seuraamaan miten onnistut, itse oli paha akne nuorena, alkoi joskus 14-vuotiaana ja se oli osa mun elämää ihan 16-17-vuotiaaksi asti. Kunnes aloin syömään e-pillereitä. Silloin se lähti ku tuhka tuuleen.. Mutta palasi vuoden jälkeen kun olin ne lopettanut. Aloitin uudestaan pillerit ja ongelma hävis taa sku tuhka tuuleen. Nyt olen 20v ja olen kesällä lopettanut ne. Näyttää vielä ainakin hyvältä. Toivon, että sullaki iho paranee, tiedän, että tuo ei ole maailman mukavin asia. Mutta se vasta on ihanaa kun näkee kuinka iho paranee! Tsemppiä :) /Mia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitos viestistä :) joo mullekkin eka aateltiin noita e-pillereitä alottaa, mutta se ei aurallisen migreenin takia käy :/ Kiva että sun ongelmat on poissa!! :) Ja toivotaan parasta!

      Poista
  4. Hei kohtalotoveri! Kiitos tästä blogista, jään innolla seuraamaan. :) T. Jo kuusi vuotta takana ja loppua ei näy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Oleppa hyvä vaan, kiva että oot kiinnostunut :) Kyllä se siitä paremmaksi muuttuu!

      Poista
  5. Herranjestas, eikö tuo Roaccutanin alkuperäislääke maksa ihan maltaita?

    Ite söin rinnakkaisvalmistetta (Isotretinoin Actavis/Orifarm/Ratiopharm) ekan kuurin 2010 kevät-syyskaudella (30 mg/pv) ja toisen kuurin aloitin tämän vuoden tammikuussa (40 mg/pv). Nyt kuurin loppumisesta on muutama viikko, ja iho on oikein hyvässä kunnossa. Joitain pieniä näppyjä tosin on tullut, mutta toivon ettei ne paisu miksikään kunnon finneiksi.

    Viikko sitten aloin jälleen käyttää jälkihoitona Epiduoa, ja voi hyvä luoja kun iho herkistyi ja kuivui aivan järkyttävästi (paljon pahemmin kuin roan aikana). Tosta on onneksi enää viime vuoden jämät jäljellä, ja vaihdan nyt sitten piakkoin hieman miedompaan Differiniin. Inhoan niin paljon noiden paikallisvoiteiden käyttöä niiden herkistävän ja kuivattavan vaikutuksen vuoksi, mutta kun sitä kerran suositellaan, niin... Toivottavasti pysyisi iho tällä kertaa kunnossa.

    Tsemppiä sun projektiin! Se on ihana tunne, kun huomaa että iho alkaa roan vaikutuksesta parantua. Olin niin onnellinen kesällä, kun pystyin kulkemaan todella kevyellä meikillä tai ihan ilmankin. Nyt ei ole enää mitään punoittavia arpiakaan jäljellä, vaikka muuten 9 vuoden akne onkin jättänyt jälkensä ihoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maksaa.. se on tosi kallista kun pitää rampata kaiken maailman verikokeissa ja yksityislääkäreillä...
      Kiva että sun iho on hyvässä kunnossa! Joo odottelen jo innolla tuloksia... :)

      Poista