keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Päivittäinen rutiini

Nyt kerron mitä teen joka aamu ja ilta mun iholle.

Iltaisin pesen aina meikit, se on tosi tärkeetä koska jos en pese, aamulla iho on kans sen mukainen. Nyt oon käyttäny vähän kevyempiä ja ei niin kuivattavia pesuaineita koska toi Roa kuivattaa niin pahasti jo muutenkin. Lumenen herkälle iholle suunnatut tuotteen on mun mielestä hyviä! Sitten kun oon pessyt meikit, puhdistan naaman vielä kasvovesitupolla. Tää sen takia koska kasvovesi hotaa ja puhdistaa viimeisetkin meikit naamasta. Sitten joka ilta kosteutan ihon rasvalla. Ennen Roaa en sitä joka ilta tehnyt vaan saatoin laittaa esim hammastahnaa pahimpien finnien päälle paremman puutteessa :D Mutta nyt ei sellasta voi edes harkita! Mun iho varmaan kuoriutuis kokonaan pois...

Aamusin mä pesen naaman vedellä. Mun mielestä ei sen ihmeellisempiä pesuaineita aamuisin tarvitse, ettei iho kuivu liikaa. Sitten pyyhin kasvot taas kasvovedellä, ja lopuksi laitan kunnon kerroksen rasvaa. Ennen kun alkaa meikkaamaan, on tärkeetä että rasva on ehtinyt imeytyä hyvin. Muuten meikkivoide ei meinaa oikeen asettua.

Tässä nää tuotteet mitä käytän. Aika tollasii "halppistuotteita" mutta ihan ookoo toimii. Ainakin tykkään tosta Erisanin rasvasta! Basironia en tällä hetkellä käytä kun ihan hätätapauksissa, koska se on niin kuivattavaa.Tossa on toi tabletti. Ei oo vaikea niellä, kun se on noin pieni. Aamusin otan yhen, ja illalla kaksi. Toivon että alkais nyt äkkiä puremaan ja saisin sileän tai ainakin sileämmän ihon :-)


10 kommenttia:

 1. Moikka!
  Täällä kohtalontoverisi. Ajattelin jakaa tarinani sinulle, sillä tunnen tuskasi.
  En muista, milloin ensimmäiset finnit tulivat kasvoihini, luulisin, että samoihin aikoihin kuin muillakin ikäisilläni. Siitä ne sitten lähtivät pikkuhiljaa villiintymään, ja kohta koin olevani finninaamaisin tyttö koko yläasteelta (vaikkei asia luultavasti oikeasti ollut niin paha).
  Finnejä oli kasvoissani pääasiassa T-aluella, eli otsassa, nenänpielissä ja leuassa. Silloin tällöin oli kausia, jolloin sain näppyjä myös poskiin.
  Kokeilin kaikkea: kaikkia marketti- ja apteekkituotteita miedoista maidoista tujuimpiin tuotteisiin. Oli e-pilleriä, ostos-tv:n pro activia, reseptivoiteita, ruokavaliomuutoksia... You name it, kokeiltu on.
  Viime talvena marssin (jälleen) ihotautilääkärille. Tällä kertaa olin jo aikaa varatessani päättänyt, että nyt vaadin saada roa-kuurin. Sain kuin sainkin sen, tosi tuotteen halppisversion mutta periaatteessa täysin saman tuotteen, Isotretinoin Actaviksen.
  Kuurin aloitettuani tilanne paheni hetkellisesti, mutta kestin sen kuin mies. Joidenkin viikkojen (en muista enää kulunutta aikaa) tilanne alkoi parantua, ja sain vihdoin kokea, millaista on elämä ilman näpyn näppyä. Kipeistä finneistä ei ollut muistojakaan, mitä nyt pari pikkuruista arpea hiusrajassa. Olin niiiiiiiiiiiiiiin onnellinen.
  Sivuoireita sain, tosin en kovin pahoja: nenän limakalvot kuivuivat, josta seurasi nenäverenvuotoa. Suupieletkin kuivuivat kipeiksi ja käsien iho oli ajoittain todella kuiva. Taisin syödä kolme pilleriä päivässä.
  Vähitellen vähensin annosta, ja viime kesästä lähtien minulle riitti vain pari pilleriä viikossa ylläpitämään virheetöntä ihoa. Kolmisen viikkoa sitten lääkepakkaus tyhjentyi, ja kokeilin olla ilman. Tavoiteannoksesta puuttui kuitenkin noin sata pilleriä, joten kasvoihini tuli (vaivaiset) kolme mininäppyjää, jotka eivät loppujen lopuksi edes puhjenneet kunnon finneiksi. Hain lääkäriltäni reseptin vielä yhteen lääkepakkaukseen. Näillä mennään!

  VastaaPoista
 2. Ihana kun tulit kertomaan tarinasi! Mäkin olen kaiken kokeillut maasta taivaaseen :-) toivon tosiaan että auttaa nyt toi roa. Mut tosi hienoa ettäolet päässyt eroon tästä helvetillisestä vaivasta! Kiva kuulla muiden kohtalontovereiden tarinoita :)

  VastaaPoista
 3. Mahtava blogi, ihanaa että joku uskaltaa kirjottaa noin avoimesti! Ja tää postaus oli tosi hyödyllinen c: + toi banneri on upee :3

  http://cowswings.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Käyn tsekkaa sun blogin :)

   Poista
 4. Kohtalon toveri täällä hei! Tulin kommentoimaan siksikin, että mä olen ihan eri linjoilla noiden sun tuotteiden kanssa. Toki minulla ei ole mitään ongelmaa siitä, että käytät niitä, jos tykkäät. Itse olen sitä mieltä, että kasvot kannattaa pestä vähintään kahdesti päivässä jollain puhdistusaineella, jotta bakteerit lähtevät kunnolla. Bakteerit ovat kuitenkin se, mikä aknea aiheuttaa. Itse käytän aamulla sitä tehokkaampaa pesuainetta, joka sekin on luonnollisista aineista tehty eikä siinä ole mitään raskaita kemikaaleja. Sitten pyyhin itse tekemälläni kasvovedellä, joka on alkoholiton (eli ei ärsytä ihoa) mutta on antiseptinen ja tappaa kaikki aknebakteerit. Rasvan levitän nykyään kahdessa osassa, koska on huono asia jos yhtä joutuu laittamaan liikaa. Ensin laitan seerumia joka pitää huolta ihosta ja sitten levitän toista rasvaa joka sopii ihotyypilleni ja en tosiaan edes odota, että se imeytyy vaan laitan suoraan BB-voiteen siihen päälle. Eikä se minusta vaikuta meikin lopputulokseen negatiivisesti - päinvastoin. Olet oikeassa meikkien poisto on tosi tärkeää. Iltaisin poistan meikit meikinpoistoöljyllä ja sitten vielä syväpesen pesuaineella (joka on todella hellävarainen iholle). Ja sen jälkeen, samoin kuin sinä, vielä pyyhin kasvovedellä varmistaakseni että kasvot ovat puhtaat. Mutta voi ei - alkoholillinen kasvovesi on kyllä todella huono juttu. Käytin sellaista kerran jonkun aikaa ja ihoni kunto paheni kauheasti. Itsetekemälläni ihoni on aina paremmassa kunnossa, ja eron huomaa, kun se loppuu ja en jaksakaan tehdä uutta.

  Jos ihosi on tosi kuiva niin suosittelen käyttämään aurinkorasvaa - se kosteuttaa paremmin kuin tavallinen kasvovoide. :D Itse vedin kuivempina aikoina aina sitä pienen kerroksen tavallisen kosteusvoiteeni päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kommentoit :-) ite oon sattunu huomaamaan noi paremmin sopiviksi mun iholle. Siitä olen vielä eri mieltä sun kanssa, että bakteerit synnyttää aknen. Ei se tarkoita, että jos ei kunnolla pese meikkejä ja ei hoida ihoansa hyvin, on akne. Eikä sekään jos hoitaa ja puhdistaa hyvin, tarkoita ettei aknea ole. Akne on sairaus ja tulee sisältä. Tottakai muutama pikkunäppy voi hyvinkin johtua huonosta hygieniasta, mutta ei paha akne siitä synny ainakaan minun tietääkseni :-)
   kiitos vielä vinkeistä! Täytyy tota aurinkorasvaa koittaa! :)

   Poista
  2. Aaa, siis en tuolla bakteerijutulla siis viitannut huonoon hygieniaan, ja tiedän aknen olevan sairaus, kun siitä itsekin kärsin. Mutta niitä bakteereja on olemassa monenlaisia - hyviä ja huonoja. Bakteerilaji, joka aiheuttaa aknea on Propionibacterium acnes, joka elää ihohuokosissa ja karvatupeissa. Koska se varsinaisesti elä siinä ihon pinnalla vaan sisällä, se itse bakteeri ei oikeastaan lähde pesemällä. Mutta koska ihon pinnalle kerääntyy muita bakteereja ja epäpuhauksia, joska yllyttävät tuon bakteerin aiheuttamia tulehduksia, on sillä pesemisellä väliä. Ihmiset joilla ei ole iho-ongelmia voivat olla yhtä hygieenisiä kuin ne joilla on tulehduksia, mutta mielestäni sillä on ollut vaikutusta ihoni kuntoon, miten usein sen pesen. Kyse ei ole siis oikeastaan hygieniasta vaan siitä, saako sen ihon syväpuhdistettua riittävän hellävaraisesti ja riittävän usein.

   Tarkoitukseni ei ollut tulla pätemään vaan jakamaan kokemuksia. :) Olen kärsinyt nyt kuitenkin aknesta 13 vuotta, ja ehtinyt sinä aikana kokeilemaan kaikenlaista. Toki aknetyyppi ja aiheuttaja on saattanut tuona aikana vaihtua, koska oletettavasti varhaisteini- ja teini-ikäisen akneen liittyy hormonitoiminnan muutokset voimakkaammin kuin aikuisen, mutta luulen, että se sama bakteeri siellä taustalla on vaikuttamassa. E-pillerien kanssa ihoni oli parhaimmassa kunnossa, mitä se on ollut tänä aikana, mutta jouduin lopettamaan ne järkyttävien sivuvaikutusten takia. Sivuvaikutusten takia en myöskään halunnut aloittaa tuota kuuria, joka sinulla on nyt, ja panostankin nyt tähän kaikkeen muuhun ihonhoitoon, ja olen saanut aika tehokkaasti vertailtua eri tuotteiden vaikutusta ihooni.

   Poista
  3. joo okei :-) joo oli vaan kiva kun kommentoit!!Kyl tänne saa tulla esittämään omia mielipiteitä. Sen mä oon vaan huomannut,että mulle sopii hyvin kevyemmät ja tosi hellät hoidot ja rasvat. Mutta jokaisen iho on erilainen!

   Poista
  4. On hyvä, että olet huomannut mikä sulle itsellesi sopii paremmin! :) On ihan totta, että jokaisen iho on erilainen eikä ole olemassa mitään yhtä tapaa jolla aknesta pääsee eroon. :) Toivon sulle kaikkea parasta ja jaksamista tuon kuurin kanssa! Ja jos sun vaikka kärähtää joskus hermot johonkin sun tuotteeseen niin saat tulla kyselemään vaikka multa ehdotuksia :D Oon kokeillut aika montaa. Mut siis eivät nuo sunkaan mitään huonoja ole. :D Mulla on nyt käytössä samaa Lumenen sarjaa yövoide.

   Poista